Earl Grey

Earl Grey este un amestec de ceai negru și ulei de bergamot, apărut oficial în 1880, după numele premierului Marii Britanii din anii 1830, Charles Grey, si este ceaiul meu preferat. L-am descoperit acum aproape 10 ani, iar de atunci l-am considerat cel mai plăcut din punct de vedere al aromei, gustului și culorii. Desi aromele sunt diferite mai mereu, unele sortimente aproape că sunt lipsite de cele esentiale: dulceata ceaiului si trasaturile fine citrice ale bergamotului. În speranța de a bea cel mai bun ceai Earl Grey, am dat un search pe google: „best Earl Grey”. Fiindcă gusturile nu se discută, dar se fac review-uri pe baza lor 😏, am dat peste o mulțime de părerologi, care spuneau lucruri diferite despre aceleași sortimente. De aceea am hotărât să fac eu însumi acest experiment.

În România există o cultură locală de consum a infuziei de plante, însă nu a ceaiului propriu-zis. În prezența unui sistem sanitar handicapat, românii au dezvoltat aria medicinei alternative de se bat cu chinezii și triburile izolate din Amazon pentru prima poziție… Astfel am ajuns pe masă cu infuzii de gălbenele, cozi de animale și alte flori. În timpul în care Marea Britanie zguduia globul pentru o linguriță din viciul preferat, ceaiul, România era încă divizată și condusă de voievozi puși de la Constantinopol sau Viena…

În speranța de a dezvolta o comunitate de amatori ai acestui condiment și în Romania, am creat următoarele articole cu review-uri. Atenție: acesta nu este un top!

#Saptamana 1: Lord Nelson – 20 pliculețe piramidale

#Saptamana 2: Twinings – 25 pliculețe, light

#Saptamana 3: Twinings – 100 g, loose leaf, light

#Saptamana 4: Twinings, Lady Grey Tea – 25 pliculețe, light

#Saptamana 5: Taylors of Harrogate, Earl Grey Tea – 20 pliculețe

#Saptamana 6: Taylors of Harrogate, Green Tea Earl Grey – 20 pliculețe

#Saptamana 7: Taylors of Harrogate, Earl Grey – 125 g, leaf tea

#Saptamana 8: Larix – 20 pliculețe

#Saptamana 9: the aromatise (Auchan) – 25 pliculețe

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: