Le guide du jeune père – Pierre Antilogus

Ghidul proaspătului tătic al lui Pierre Antilogus este o carte comercială, aproape simpatică, menită să aducă un zâmbet pe fața tăticului prea obosit și sătul de treburile cotidiene ale noului rol.

Clar este o carte fără de care poți crește liniștit un copil, nu ratezi nimic decât poate câteva zâmbete. 

Încă de la primele pagini autorul garantează decența volumului, obișnuind cititorul cu stilul lui de scriere: „Nu care cumva să credeți că prezenta carte ar fi un catalog de poziții scabroase, nici că veți găsi în ea descrieri avansate ale unor acte prea puțin cuviincioase și nici c-o să aveți parte de reprezentări grafice în secțiune longitudinală ale unor organe destinate mai mult sau mai puțin copulației.” prezentând mai apoi modalitățile valabile în anul 2015 prin care ai putea deveni părinte.

În stilul caracteristic sarcastic francez, autorul adaugă o notă tăioasă anti-LGBT, pe care eu personal am apreciat-o: „Nu vrem să vorbim aici decât despre genul feminin și genul masculin. Pentru celelalte genuri (genul elegant, genul rasta, genul cretin etc.), atavismul și educația rămân hotărâtoare.”

Primul capitol îți va aduce fiori pe șira spinării încă de la motto: „O femeie însărcinată este mai mult însărcinată decât femeie” Ramjrandi SAR.

Un alt capitol fierbinte ar fi Nevoia de a-ți pune capăt zilelor, descriind imbalanțele hormonale ale femeii însărcinate, care inevitabil își va tortura soțul.

Cartea este pe alocuri amuzantă, pe alocuri cu glume de babalâci pensionați, cum ar fi asemănarea dintre o gravidă și membrii echipajului din filmul Alien.

Autorul prezintă și sfaturi mai serioase, cum ar fi „POLITEȚEA ESTE CEL MAI MARE DUȘMAN AL ORICĂRUI OM CIVILIZAT!”, referindu-se aici la sarcinile pe care ai obligația să le îndeplinești ca tată pentru familie, dar care îți vor fi îngreunate din cauza oamenilor curioși sau nesimțiți, care nu realizează stările de alertă și disperare prin care trec părinții odată cu fiecare naștere (sau adopție). Cum zice și proverbul românesc: „cu rușinea mori de foame”.

Fii bărbat, nu crede în pretinsa „depresie” a mamei, e doar o aiureală răspândită de feministe. Să-i transmiți asta și soției, sigur îi vei face o impresie foarte plăcută.

La întrebarea „De ce plânge copilul?”, autorul răspunde simplu: „Doar așa, de-al dracului, ca să te enerveze”, cu mici excepții: foame, sete, cald, frig, ud, dinți etc. Pentru toate însă recomandă o soluție simplă: îi pui o pernă pe cap și pleci în Kazahstan.

De ce alăptarea e cea mai bună metoda de a hrăni copilul:

„De îndată ce bebelușul începe să zbiere:

a) Du-te să vezi ce are.

b) Pune-l în brațele soției.”

De ce o suzetă nu e chiar demonul cel mai mare:

„e un rău mai puțin grav, fiindcă atunci când sugarul urlă, riscăm să-i deformăm orice, inclusiv mutra.”

O altă vorbă foarte importantă ar fi, de aceea e și notată cu litere mari: „CU BEBELUȘUL NU EȘTI CU ADEVĂRAT ÎN CONCEDIU NICIODATĂ ȘI NICĂIERI.”

Se spune că ar fi o idee foarte bună să vorbești cu bebelușul tău, pentru că îl ajută să formeze legături neuronale mai bune, dar nimeni nu vorbește de efectele secundare: „CU CÂT ÎI VEI VORBI MAI MULT BEBELUȘULUI, CU ATÂT MAI MULT VA VORBI ȘI EL.”

În concluzie poți fi 1 din 3 feluri de tătici:

  1. Cel de care se teme familia. Caz în care va trebui să înveți să te mai relaxezi. 
  2. Cel pe care familia nu dă 2 bani, lucru care generează o atmosferă obositoare în casă. Caz în care ar trebui să devii mai restrictiv cu ceea ce le permiți celor din jur. 
  3. Cel în brațele căruia va sări toată familia odată ajuns acasă. Caz în care fericirea generată și simțită ar trebui să te scutească de efortul de a citi o carte mai degrabă inutilă, cum e asta. 😄

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: