Althaus – Royal Earl Grey, 20 pliculețe

Saptamanala de ceai revine cu Earl Grey, după ultima postare de la Crăciun, când am prezentat un ceai de fructe din Germania. 👀 A trecut jumătate de an, știu, am mai fost întrebat de ce nu a mai apărut nimic. A mai apărut, doar că pe alte pagini, site-ul a fost mereu activ, și va rămâne. Saptamanala a făcut deja 1 anișor, iar în timpul ăsta subiectele pot spune că s-au diversificat, dovedind că nu este doar un site de activități de relaxare, ci și un ghid la început de drum spre o viață relaxantă. În timpul de semi-pauză am reușit să strâng ceva material, pe care nu am apucat să îl editez, și câteva ceaiuri care urlă din dulap a naftalină, pentru că nu am apucat nici măcar să le scot din țiplă. Dintre diversele motive ale pauzei, unul va duce și la crearea unei noi pagini: Parentweek. ☺️ Așa că viitorul sună promițător.

Revenind, ultima achiziție pentru această pagină este fierbătorul de la Tefal. Nu spun că e cel mai bun, dar sunt mulțumit de produsele lor.

Ceaiul este ambalat cu mare grijă, inclusiv pliculețele îmi inspiră profesionalism. Această primă impresie nu este confirmată de mirosul pliculețului, care îmi aduce mai mult aminte de cele de la Sonnentor. E ceva cu ceaiurile din arealul nemțesc, care vrea să inspire calitatea ambalajului și a reclamei bio în detrimentul gustului și aromei.
Conform instrucțiunilor, ceaiul este destinat unui ceainic de 2 cești, perfect, că din ăsta am 😄, cu timpul normal de coacere de 3-5 minute.

Aroma
Este foarte fadă, semănând mai degrabă a fiertură de iarbă.

Gustul
Este puțin dulce, specific ceaiului negru, apoi te lovește „iarba” 😂, care cel mai probabil e din cauza unui amestec cu un ceai verde, iar la final livrează cele promise: amarul și citricul, cu care rămâi.

După câteva experimente pe el, am concluzionat că ar fi bun de consumat la alte minimum 5 minute după scoaterea pliculețului. Altfel, gustul este cel de infuzie de plante medicinale, nicidecum de Earl Grey.
Fără o liniștire prelungită a infuziei, nici nu realizezi că ai de-a face cu un ceai negru.

Culoarea
Nici culoarea nu aduce a ceai negru, fiind mai degrabă un portocaliu de Lady Grey, decât un „royal” (ce-o mai fi și asta).

În concluzie, la 10 euro, cât e o cutie de genul ăsta, cred că aș spune pas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: