Valentine’s day în România

Ziua lui Valentin, la fel ca mămăliga, a ajuns de la americani și pe meleagurile mioritice, pentru a sătura însetoșările neîncetate ale țăranului român.

Valentine’s day, sau Dragobetele pe calendarul nou, se sărbătorește de către toți țăranii români, indiferent de sex sau orientare, adică fix ce le lipsește.

Omul mioritic, neo-țăranul sărac cu impresii de șef pe tarlaua lu mă-sa, sau peste 70% din rasa cremoasă de origini dacice atât de îndoielnice încât și ancestry.com ar da eroare, oferă flori persoanei iubite cu un singur lucru în minte. Contrar părerii ei, acel lucru nu este numărul de like-uri pe Facebook la poza cu buchetul.

Acest danubian delicat nu se oprește aici, el vrea să gâdile și celelalte simțuri ale persoanei iubite, așa că își face planuri pentru o masă în oraș. Așa a văzut în filmele de pe ProTV, când se culcă copiii, după Românii au talent. Astfel bodega aia din colț cu shaorma la gândac… pardon, la grătar, devine un petit restaurant romantic. Parcarea din față, cu cele 2 locuri, dintre care unul de handicapați, se bulevardează, cele 4 mese de la interior se multiplică mai rău ca numărul meselor de la MC din Gara de Nord, iar meniurile soioase, cu Covid antebelic, ajung acum chiar mai greu decât ciorba aia de burtă proaspăt scuipată.

De exemplu, Tanti Marinela, 43 de ani, gospodină de carieră, proaspăt vopsită și spălată pe păr, trage masca de sub nas acum sub bărbie, adulmecă adânc mireasma de trandafir întreținut cu aspirină, se uită îndrăgostită în ochii iubitului ei, și face o poză la ciorba ajunsă deja rece. El, sătul de pozele ei, zâmbește plictisit, și o roagă pe chelneriță să-i arate cum se mănâncă İskender-ul. Na, nu e chiar același lucru cu întinsul pate-ului pe pâine, cu care e obișnuit.

Like-urile la pozele ei curg mai ceva ca bacșiș-ul chelneriței. Îndrăgostiții se întorc acasă cu Solenza pe care au parcat-o pe o trecere de pietoni la 500 de metri distanță. Pofta ei de mâncat în oraș s-ar extinde și pentru 24 februarie, 1 martie și 8 martie, dar înțelege că bugetul e mic, la fel ca și alte lucruri… cum ar fi apartamentul. Iar aerul închis dinăuntru o face să o doară capul instant. Așa se întâmplă, dacă e mic… apartamentul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: