Special de Crăciun 2020

A venit ziua de 24 Decembrie, mă uit afară, dar nu ies, că îmi trebuie botniță și declarație. Străzile uscate și soarele de aprilie nu îmi inspiră a Crăciun.

Disperarea cumpărăturilor a mai scăzut față de ceilalți ani. Ne vedem cu mai puțini oameni, nu avem de ce să mai luăm tone de plastice din China, care oricum ar ajunge la gunoi în mai puțin de 2-3 luni, nu mai avem nevoie să facem rezerve de cârnați, să ne împodobim brazii în stil kitsch-contemporan, sau să preparăm 14 feluri de mâncare, că oricum nu ne vizitează nici naiba, aka « colindătorii, cum veneau odată ».

Fotografie de Oleg Zaicev pe Pexels.com

Facem 2 cozonaci și o oală mică de ciorbă, evident după rețeta Jamilei, pozăm și punem pe facebook. Gata, oficial am terminat treaba de Crăciun.

Pandemia asta ne-a făcut bucătari, brutari, săpunari, art and craftsmen, oameni cu abilități casnice desăvârșite. Cine știe, poate a fost și pandemia asta buna la ceva.

Nu mai îndesăm în noi 7 feluri de mâncare de la bunica, ne mai gătim și noi, învățăm cât efort depune săraca an de an ca să putem să ajungem la urgențe de la o porție în plus de chișcă.

Anul ăsta nu mai suni la Urgență. Urgențele sunt doar pentru covid. Te oprești la a 3-a farfurie de sarmale, nu mai bei 4 litri de vin și 15 shoturi de tequila, pentru că ți-e frică. Spui simandicos că nu ești ca toți bombardierii, ai pretenții, ești cumpătat și pretinzi a fi educat…

Fotografie de Two Dreamers pe Pexels.com

« De Crăciun fii mai bun » zice Coca Cola. Nu cred că a ajuns mesajul ăsta la suficienți oameni. În final un frate va evita să îl sune pe altul pentru o ceartă pe un subiect uitat de acum 10 ani, altcineva undeva e supărat din cauza unui coleg de muncă, care nu a vrut să îi facă back-up zilele astea, sau a unui șef indiferent, sau a unui soț, care nu a vrut să facă curat “pentru că nu vine la noi nici dracu”. Unele persoane dragi nu mai sunt printre noi, și nu am putut nici măcar să ajungem la înmormântarea lor, alții poate fac Crăciunul în spital, alții sunt izolați în case și nu se pot bucura de soarele de aprilie nici măcar cu botnița pe față.

Dar e ok, deschidem televizorul, intrăm pe youtube, punem un video cu niște lemne care ard în șemineu, cu colinde pe fundal, turnăm un Glühwein, că vin fiert nu mai știm ce e, dăm temperatura mai jos la termostat (sau închidem reșoul, dacă suntem în Bucureștiul lui Plicușor Ban), ca să avem motiv să ne învelim cu pătura, deschidem o carte despre acceptarea de sine, și, gata, le-am rezolvat pe toate. Crăciun fericit!…

Fotografie de Nadi Lindsay pe Pexels.com

Un gând despre „Special de Crăciun 2020

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: