Ahmad Tea – Earl Grey 100g (Britain’s Heritage)

După consultarea cu Ahmad Tea pe Messenger, Britain’s Heritage comparativ cu ediția clasică este „the same product but just different packaging” (același produs, doar cu ambalaj diferit). Oare? Atunci cum se face că inclusiv ambalajele conțin inadvertențe precum timpul de infuzie? Aici 4-6 minute, iar la cutia clasică 4-5 minute? În plus aroma ceaiului uscat e sensibil diferită.

Orice ar fi, recomand aceeași infuzie ca la cutia clasică. În lipsa unor mențiuni legate de cantități, sugerez folosirea unei singure lingurițe la o cană de ceai și o amestecare bună, pentru că frunzele se desfac, ocupă mult spațiu în infuzor, iar cele de la interior nu reușesc să își lase aromele, așa că vei avea un ceai diluat.

Aroma

Este mult mai pregnantă decât la cutia metalică clasică. Miroase efectiv a miere (dacă se folosește o cantitate mai mică de ceai).

Gustul

Este foarte aromat, și „cerșește” să fie îmbunătățit cu miere, zahăr, sirop, lapte sau altele. Spre deosebire de alte ceaiuri, a adăuga aici ceva nu acoperă un gust defect, ci completează varietatea aromelor.

Culoarea

Poate varia de la roz portocaliu la vișiniu sau chiar aproape de negru.

Dacă îl faci greșit, va avea un gust amar, iar aroma nu se va mai simți. Spre deosebire de varianta de la cutia clasică, unde gustul și aroma nu se schimbă foarte mult, ci doar devin mai concentrate, gustul aici depinde foarte mult de cantitatea de ceai folosită, omogenizare, timp de infuzie șamd. în sensul în care poate fi mult mai plăcut și mai delicat, sau amar cu aromă de arsură. Experimentează până la găsirea combinației potrivite. Na, tocmai versatilitatea asta poate satisface o paletă mai largă de consumatori. Totuși, aș prefera specificațiile exacte pe cutie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: