Ahmad Tea – Earl Grey 100g (classic box)

Sunt puține lucruri pe care aș putea să le mai adaug la Ahmad Tea. Însă pot infirma faptul că ceaiul din cutia metalică este același cu cel din pliculețe.

Nu apreciez faptul că pe cutia metalică lipsesc măsurătorile pentru fierbere: ml de apă clocotită și gramele de ceai de adăugat. Astfel am infuzat așa cum am știut eu mai bine. Fiind de o „granulație” mai mică decât la unele companii, s-a așezat mai bine în infuzor, deși nu sunt de acord cu fragmentarea excesivă a frunzelor. După puțină experimentare, „punctele negre”, cum le zice soția :))), s-au dovedit a fi foarte potente, din frunze rulate, nu bețe de frunză, cum am mai găsit la diverse companii. Deci, adăugați cu măsură.

Aroma

Din cutie este extraordinară, simți divinitatea cum îți gâdilă creierul 😂. Dar odată turnată apa peste ceai, aromele par puțin mai diluate decât la pliculeț. Asta se datorează lipsei indicațiilor. practic frunzele sunt atât de dense încât umplu infuzorul și nu mai circulă apa cum trebuie. Este necesară o amestecare cu infuzorul, pentru a ajuta frunzele să-și lase uleiurile, aromele șamd.

Gustul

Este bun, dar cred că mai lejer e cel de la pliculeț. Cantitatea de ceai din infuzor și omogenizarea sunt extrem de importante. După ce m-am jucat puțin, pot spune că ce depășește o linguriță la cana de ceai bine amestecată transformă ceaiul într-un espresso de doar 200 de ml…

Culoarea

Este o culoare roșiatică, puțin mai deschisă decât varianta la pliculeț, cu multe depuneri, asa cum mă așteptam de la o variantă mai mărunțită, trecută prin infuzor, în loc de filtru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: