Enola Holmes (2020)

https://www.imdb.com/title/tt7846844/

Netflix ne aduce ceva proaspăt, probabil filmat dinainte de pandemie. Exact cum ai ghicit, e despre Sherlock, sau mai bine zis Sherlock Holmes (ca în poanta cu Bond, Vaga-bond), dar, de fapt, mai mult e despre Enola Holmes, sora mai mică a acestuia.

-Ce? What? Cum? Fucking Sherlock are o soră?

-Well… Duh… Ce fel de întrebare e asta? Normal că are, și e chiar mult mai deșteaptă decât el, de fapt e cea mai deșteaptă ființă de pe planetă. Ori nu te-ai uitat la seria cu Sherlock ori nu ești atent și te uiți degeaba. Deci, în sezonul 4, episodul 2 ni se arată că, de fapt, în spatele inamicului principal, Moriarty, stă, de fapt, sora lui Sherlock, Eurus Holmes.

-Care Eurus? Nu ziceai Enola?

-Mda… scuze… așa e, am greșit.

😂😂😂😂😂😂😂😂

Recapitulând:

*Creatorul lui Sherlock Holmes este Sir Arthur Conan Doyle, cu 4 romane și 56 de povestiri scurte, scrise la finalul secolului 19 și începutul secolului 20.

*Exista 2 filme grozave despre Sherlock Holmes, cu rolul jucat de Robert Downey Jr.: 2009 și 2011, urmând să apară al treilea în 2021 (probabil după ce a terminat de păpat toate milioanele de dolari de pe fundul lui Marvel, și l-au taiat din buget, a trebuit să revină în alte roluri notorii).

*Există 2 serii importante despre Sherlock Holmes: cea din 1984 , și cea de după 2000.

*Sherlock are un frate mai mare (7 ani cred), Mycroft, care este o persoană cheie în serviciile secrete ale Coroanei Britanice.

*Eurus Holmes este o invenție BBC din seria recentă, după 2000, pentru a introduce o nouă variabilă și a face povestea mai interesantă (deși printre preferatele mele, seria de după 2000 mă dezamăgește pe alocuri prin adaptarea poveștii la lumea contemporană).

*Enola Holmes este iarăși o interpretare a surorii mai mici a lui Sherlock. Caracterul ei ia formă în seria apocrifă The Enola Holmes Mysteries, creată de Nancy Springer între 2006 – 2010.

Trecând peste detalierile binecunoscute, Enola Holmes este regizat de Harry Bradbeer după scenariul reinterpretat de Jack Thorne. În rolul principal Enola este jucată de Millie Bobby Brown, o tânără talentată, care în ultimii ani a început să rupă retina spectatorilor în seria Stranger Things și în mici apariții precum videoclipul lui Maroon 5 – Girls like you. Motiv pentru care trebuie să menționez extra-sexualizarea acestei fete, care are doar 16 ani, și care ar trebui prezentată ca atare.

Alături de ea în film apar actori cunoscuți: Henry Cavill – aka Superman, sau logodnicul Victoriei din Startdust, sau vrăjitorul din Witcher; Sam Claflin – cunoscut din Peaky Blinders, Love Wedding Repeat ș.a.; Helena Bonham Carter – cunoscută de peste tot 😂. ș.a.

Povestea surprinde dispariția lui Eudoria Holmes, mama protagonistei, urmată la scurt timp de apariția în peisaj a celor doi frați Holmes, care se împart în a avea grijă de sora lor mai mică și căutarea mamei lor. Situația se dezvoltă prin complicitatea Enolei la fuga unui tânăr nobil (iarăși sexualizarea menționată), la care se adaugă câteva mistere și tentative de omor. De apreciat pentru originalitate este scena înecului, la care m-am gândit și eu, dar pe care nu am mai văzut-o până acum în niciun film.

Acest review nu va cuprinde pagina a doua, cea cu detalii din film, pentru că sincer nu găsesc rostul în a povesti ceva ce vei vedea cu siguranță, dacă ești fan Sherlock, și cu siguranta vei evita, daca nu ești fan. Din punctul meu de vedere Enola Holmes este un film decent, dar, comparând cu producțiile menționate mai sus, este un sacrilegiu adus imaginii cinematografice a lui Sherlock Holmes. Nu sunt de judecat calitățile actoricești, dar poate, dacă era doar despre Enola, nu eram nevoit să fac o comparație. În mod cât se poate de clar Henry Cavill nu poate umple papucii rolului, iar replicile și modul filmării sunt lipsite de secvențele criptice cu care ne-am obișnuit și cu care personajul și-a atras milioanele de fani.

Un gând despre „Enola Holmes (2020)

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: