Sonnentor – 90 g

Continuând cu aceeași firmă din Saptamanala trecută, trag nădejde că ar fi mai bună varianta vărsată, loose leaf.

Încerc să ignor recomandările cretine ale producătorului prin care aș adăuga zeamă de lămâie, ca să îl fac Lady Grey.

Deși se vând ca fiind același produs, sunt mai multe diferențe între varianta vărsată și cea la pliculețe. Internaționalitatea de care vorbeam nu se mai resimte aici: produsul este de origine austriacă, importat în România, nu mai are nicio legătură cu Cehia. Ingredientele au alte proporții: 99,6% ceai negru și restul aromă de bergamot, comparativ cu 96%, cum găsim la pliculețe.

Îmi place că s-au gândit să adauge și o închizătoare pentru a ține ceaiul închis ermetic. În rest designul este simplu și practic.

Pe ambalaj se menționează o linguriță la 200ml. Eu am pus 2 lingurițe la 400ml, și s-au amestecat destul de bine, spre deosebire de alte branduri, la care culoarea și tăria ceaiului s-ar fi lăsat în partea de jos a ceainicului.

Aroma

Este de ceai negru, se aseamănă cu cele clasice (descrise anterior), doar că pare mai diluat, și mai târziu devine abia sesizabilă.

Gustul

Spre deosebire de varianta la pliculețe, gustul aici pare a fi mai veridic a ceai, dar îmi displace aroma de bergamot adăugată. Se simte ca și cum ai bea un Darjeeling foarte diluat, la care ai adăuga zeamă de lămâie. Nu se simte atât de pregnant din prima, abia mai târziu ți se strepezesc dinții și rămâi cu senzația de acid citric, care nu e prea plăcută.

Culoarea

Trebuie să menționez că am mai schimbat locul în care fac recenziile, din cauza căldurii, comodității, și poate pozele nu vor scoate în relief atât de bine culorile. Dar ar fi cam același oranj ca la pliculețe.

Per total e un ceai decent, dar eu personal aș prefera să iau altceva. Domnu’ Gutmann, repet: zeamă de lămâie nu este = cu aromă de bergamot! Totuși cofeina își face efectul foarte repede. Tind să cred totuși că ceaiul are o origine bună, doar că nu ar avea o concentrație foarte mare de ceai negru, cât mai degrabă de alb și verde, motivul pentru care se simte o intruziune de ierburi, este foarte potent, culoarea e mai deschisă, si este foarte ușor influențabil de arome citrice.

Dacă decizi să iei ceaiul de la Sonnentor, sfatul meu ar fi să iei varianta vărsată, pentru că din punct de vedere al pretului per gram, este de două ori mai convenabil și este ambalat în țara de proveniență a firmei: Austria.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: