Evolet Selection – 20 de pliculețe

Completăm Saptamanala trecută cu varianta de Earl Grey la pliculețe. Designul lor, cât și al cutiei sunt interesante. Filtrele sunt de hârtie, iar în interior cantitate este de 4 grame, fiind destinat pentru 350 ml de apă (aproximativ 2 căni). Trebuie iar să laud calitatea frunzelor de ceai si aroma.

Aroma
Îmi pare mai aromată varianta loose leaf. Se simte și aici bergamotul, dar nu la fel de bine. Desigur, trebuie să existe diferențe între cele 2 versiuni, chiar și dacă este aceeași calitate. Varianta la plic întotdeauna va fi mai fragmentată, ceea ce înseamnă că este posibil să se simtă mai bine aroma de ceai, să iasă mai multă culoare, cafeina, polifenoli șamd. și cu o viteză mai mare. Deci, da, se poate acoperi puțin bergamotul, plus nu există niciun mod de amestecare perfect. Varianta vărsată va avea mereu la fundul cutiei o altă concentrație și un alt grad de mărunțire. Deci, chiar în interiorul cutiei, aroma va avea mici variații.

Gustul
Pregnant a ceai, puțin mai „consistent” decât varianta loose leaf, si ceva mai aromat și mai delicat decât pliculețele de la Taylor’s.

Culoarea
Este aproximativ cu ce mi-am imaginat că o să fie ca medie între cele două nuanțe de data trecută (pare mai închis în poza asta, pentru că nu bate un bec direct în ceașcă. Deși există posibilitatea să fie puțin mai închis la culoare, din cauza fragmentării frunzelor la plic).

Per total este un ceai foarte bun. Se poate consuma simplu sau adăuga lapte și zahăr pentru potențarea gustului. Pentru comoditate, varianta la pliculețe este una bună, însă pentru buget aș alege clar varianta loose leaf la 200g.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: