Evolet Selection – 250g

Săptămâna aceasta voi încerca unul dintre ceaiurile mai scumpe de la noi (depinde unde îl găsești, eu l-am luat la un preț cât de cât decent). Spre foarte plăcuta mea surprindere este un ceai local, produs tocmai de lanțul turistic, despre care am tot auzit în ultima vreme, HoReCa. Ingredientele sunt: 97% ceai negru, 3% aromă.
Este o cutie de carton mare, cu ceai de calitate. Frunzele vin, probabil, întregi, întrucât rulate au, din ochi, chiar și peste 4 cm. La deschidere te lovește o puternică aromă de Earl Grey.
Deși, probabil, ți-ar ajunge să faci lejer peste 100 de căni de ceai, producătorul insistă pe 6-8g la 400 ml de apă, ceea ce înseamnă 83, respectiv 62 de căni de 200 ml. Noroc că am și ceainic cu volum de peste 400 ml, dar și cântar de bucătărie.Aroma
Delicată, se simte atât ceaiul negru, cât și bergamotul.

Gustul
Este de ceai superior (nu se menționează originea), se simte dulceața frunzelor extraordinar de bine. Păcat totuși de aroma de bergamot, care, deși se simte puțin, nu știm nici dacă este naturală sau sintetică. Dar, cred că ar fi putut să folosească mai bine rețeta originală cu ulei de bergamot.

Culoarea
Din pricina mențiunii gramajului la 400 ml, am obținut o culoare diferită la fiecare din cele 2 cești. E ceva normal, pentru că sedimentele și polifenolii se lasă în partea de jos a ceainicului. Dacă vom micșora gramajul la 3-4 grame, putem face o cană de 200 ml de o culoare între cele două.

Prima ceașcă
A doua ceașcă

Nu garantez calitatea tuturor ceaiurilor de la Evolet, dar acesta este foarte bun. Trebuie poate să mă mai interesez despre aroma de bergamot pe care o folosesc. Mai am câteva produse de la ei, inclusiv varianta Earl Grey la pliculețe, și voi completa săptămâna următoare cu detalii.

Un gând despre „Evolet Selection – 250g

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: