Rules don’t apply (2016)

Frank (Alden Ehrenreich), șoferul personal al Marlei, un puritan logodit cu iubita sa cu care este împreună din liceu, deși angajat de H.H., și fiindu-i interzisă orice legătură cu actrițele, în a căror slujbă este, cade pradă exact „fructului interzis”, și se îndrăgostește de frumoasa actriță/compozitoare. Amândoi, fiind tineri și frumoși, petrecând mult timp împreună, ajung să-și cultiveze unul altuia sentimente interzise. Frank se gândește să renunțe la logodnă de dragul Marlei, dar aceasta refuză spunând că Frank este deja căsătorit cu logodnica lui, întrucât actul intim este ca o căsătorie în fața divinității.

Deși este epicentrul poveștii, punctul principal nu se vrea a fi miliardarul H.H., ci legătura dintre cei doi tineri, care este mai pură decât credința lor în divinitate. Într-un mod dramatic, jocurile copilărești dintre cei doi se încheie atunci când Marla, fiind intoxicată de alcool, se lasă păcălită de cererea în căsătorie a bătrânului Hughes, și se culcă cu acesta. Încrezătoare în onoarea lui, Marla îl îndepărtează pe Frank, așteptând căsătoria cu miliardarul. Rastelul de evenimente care urmează o aduc pe Marla în pragul disperării. Howard nu doar că nu o mai caută pe Marla, dar se căsătorește cu altcineva, iar, când ea îl anunță că a rămas însărcinată, el o bagatelizează spunându-i „A fost o singură dată, doar nu crezi că sunt atât de naiv. Nu credeam că ești genul acela de fată”. Asta, împreună cu pierderea încrederii lui Frank, o dărâmă pe fată, care se retrage din cercul bolnăvicios al lui Howard Hughes.

Povestea este una dintre multele petrecute în viața reală în jurul personajelor de revistă. Ea arată doar evoluția rapidă a pioșeniei în medii toxice. Cu toate astea, finalul încearcă să fie pozitiv, pasând dramatismul spre Howard Hughes, un bătrân psihotic, bolnav, singur, cu o bogăție fără moștenitori legali, și cu multe planuri mărețe fără nimeni care să le continue.

Din punct de vedere cinematografic, filmul este superb gândit, filmat modern, dar cu aspect vechi, cu accentul transatlantic specific perioadei, evocând subiecte sensibile și stârnind curiozitatea despre universul din spatele cinematografiei americane de la invenția filmului color.

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: