Rules don’t apply (2016)

Warren Beatty, Alden Ehrenreich, and Lily Collins in Rules Don't Apply (2016)
Sursa: https://www.imdb.com/title/tt1974420/mediaviewer/rm3810787328

Regulile nu se aplică este o dramă romantică cu incursiuni comice, inspirată din realitate, și regizată de Warren Beatty, acest Sergiu Nicolaescu al cinematografiei americane. Deși nominalizat pentru mai multe premii, filmul nu a reușit să câștige decât trei, ceea ce e păcat, având în vedere ideea abordată, renumele actorilor și reprezentarea foarte fidelă cu cinematografia anilor 60. Deși o alegere foarte bună pentru rolul principal, eu aș tinde să învinuiesc lipsa de renume al actriței Lily Collins, pentru nerecunoașterea meritelor filmului.

Filmul prezintă, poate cu o aluzie la Trump, felul în care cei apropiați (un număr foarte mic) ai lui Howard Hughes receptau lumea, cum se simțeau alături de el, cum vedeau șanțul imaginar dintre ei, lumea lui, și a celorlalți. Howard Hughes, pe scurt, a fost unul dintre cei mai smart oameni, pe care i-a văzut istoria. A fost un producător de filme, pilot și inventator (unele din invențiile lui au fost folosite pe avioanele din timpul celui de-al doilea război mondial, dar și mai apoi de Boeing), antreprenor etc. Pentru mulți ani a fost cel mai bogat om de pe planetă. A supraviețuit 4 accidente aviatice, al 5-lea provocându-i moartea la 70 de ani (1976). Genialitatea lui și-a văzut declinul după mijlocul vieții, odată cu consumul unor cantități mari și regulate de alcool, opioide și alte droguri.

Plotul: Marla Mabrey, o compozitoare rurală foarte tânără, este ofertată de Howard Hughes (interpretat chiar de regizor) să joace în unul din filmele regizate de el. Felul ei mai curajos de a fi o introduce în universul apropiat al miliardarului, care acum este doar o epavă psihopată, captivă a propriilor insecurități și imaturități, dependentă de amintirile răposatului tată și de droguri. Trăind o viață ambiguă, înconjurat de câțiva tineri devotați, plătiți cu bani grei, și limitați la reguli foarte stricte, impuse de el, dar având o multitudine de planuri mărețe, miliardarul afectează viața tuturor din jurul lui, implicit a Marlei. Puritanismul american în L.A. este laitmotivul filmului, iar incompatibilitatea acestuia cu viața din capitala mondială a cinematografiei creează personaje noi, mai puternice.

Pentru mai multe detalii, restul review-ului este pe următoarea pagină.

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: