Dammann – 24 pliculețe

Dammann este o firma franțuzească de ceai. Cele 8 limbi de pe spatele cutiei ne spun că este destinat pentru export și că au o cerere mare. Atât prețul cât și ambalajul ne spun că avem un ceai premium. Pliculețele sunt învelite într-un fel de staniol sau material din care se fac pungile de chipsuri. Iar pliculețele sunt făcute dintr-o plasă din material plastic. Nimic din ambalaj nu spune „biodegradabil”, însă ceaiul are frunze rulate, cum este cel vrac, ceea ce măcar promite o anumită calitate. Ingredientele surprind plăcut: ceai negru și vârfuri de ceai alb, ulei esențial de bergamot și petale de flori. 😍 Nu e cazul să ne udăm 👀 totuși.

Aroma
Este asemănătoare cu cea de la Twinings, doar că mult mai fină, datorită ceaiului alb. Bergamotul nu este sesizabil.

Gustul
Are un gust clasic de ceai, cu un anumit grad de dulceață. Se simt influențe de ceai verde, asta din cauza vârfurilor de ceai alb, dar este un iz plăcut. Se bea extraordinar de ușor, dar nu surprinde prin note distinctive. Parcă mai degrabă simt gustul petalelor de flori decât esența de bergamot.

Culoarea
Datorită amestecului, ceaiul are mai degrabă o culoare oranj.

Ca* concluzie acest Earl Grey de la Dammann este un ceai plăcut, fin, care se consumă foarte ușor, dar care nu iese în relief cu aroma sa. Nu recomand nici zahăr, nici lapte, pentru că se bea ușor și orice adăugire îi acoperă gustul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: