Poveste de dragoste (2015)

Este un film de iarnă, în regia Cristinei Jacob. Povestea surprinde, în Brașovul cotidian, relația dintre un violonist, Sebastian (jucat de Dragoș Bucur) și o actriță, Aprilia (Raluca Aprodu).

Ca orice relație, și aceasta are suișuri și coborâșuri, iar filmul vrea să surprindă poate impasul cel mai important al vieții lor, având în vedere multitudinea de influențe exterioare care converg spre același scop: despărțirea celor doi.

Filmul conține foarte multe fețe cunoscute din cinematografia românească post-ceaușistă: protagoniștii menționați mai sus, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu, Gabriela Popescu, Alexandru Darie.

Cu toate astea, filmul este unul comercial. Începând cu scenariul, locația și momentul acțiunii, și finalizând cu tipurile de personaje și situațiile în care sunt puse, filmul miroase de la o poștă a intruziuni în stil american. Logica, de multe ori, este pusă sub semnul întrebării, iar asta doar pentru crearea unor situații dramatice acolo unde chiar nu ar avea motiv.

Ca film de Craciun probabil că este o alegere ok, având în vedere că majoritatea sunt forțate de un dramatism imposibil, ca mai apoi să fie rezolvate de cine știe ce intervenție neașteptată.

Pentru mai multe detalii, restul review-ului este pe următoarea pagină.

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: