Celmar – 20 pliculețe

Ceai polonez foarte ieftin.
Încă de la deschidere te lovește un miros de dulceag de bergamot. „Aroma de portocală bergamotă” , ceea ce chiar nu știu ce e, dacă e naturală sau sintetică, dar bănuiesc că e o combinație de portocală cu lămâie sau ceva, explică de ce în loc de acrișorul din bergamot, mai degrabă se simte o dulceață.
Pliculețele sunt din filtre de hârtie lipite, nu sunt infoliate individual (dar la banii ăștia, mă mir că există ceva în cutie…), conțin doar 1,5 g și sunt puternic aromatizate.

Aroma
Cea de „portocală bergamotă” se pierde odată cu adăugarea apei. Se simte, în schimb, o aromă decentă de Ceylon. (nu se menționează originea ceaiului, dar bănuiesc ca ar fi Ceylon sau India).

Gustul
Este apropiat de Darjeeling de la Twinings, doar că foarte diluat. Nu se simte nici bergamotul, nici o altă urmă de citrice din ceai.

Culoarea
Este puțin mai deschisă decât la majoritatea celor negre.

Fără îndoială este vorba de un ceai negru, dar eu personal nu aș cumpăra pentru un consum regulat. Prețul își spune cuvântul. Aroma vrea sa păcălească, dar gustul explică prețul și calitatea. În lipsă de fonduri, se poate cumpăra, mai degrabă, Lord Nelson (ceaiul oficial Lidl), Thé aromatisé (ceaiul oficial Auchan), eventual Zauberer (dacă ai prin preajmă un magazin de cartier sau vreun Issa).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: