Plicul

De ceva timp mă chinui să conving departamentul de resurse umane de la fostul angajator să îmi trimită și mie actele și tichetele cadou, care îmi reveneau. Nu e neapărat că sunt o persoana lenoasă sau că dau vina pe pandemie, dar efectiv nu am drum acolo, iar timpul de lucru prefer să îl dedic noului loc de munca, în loc să mă învoiesc dintr-un motiv atât de irelevant.

După ultimul e-mail am reușit să primesc într-o singură zi cele cerute. Chiar eram bucuros. Am luat plicul, l-am rupt, să verific dacă toate sunt acolo. Am încercat să le scot de vreo 2 ori fără succes. Ca un om normal, am mai verificat, și am dat peste niste capse, pe care am început să le desfac. Am desfăcut 2, 3, 4, 5, când deodată m-am oprit să mă întreb: dar, de ce scot capse? De ce pur și simplu nu ies hârtiile din plic?

De ce? Pentru că persoana responsabilă de pregătirea corespondenței a capsat foaia de AWB cu adresa pe plic. Am mai desfăcut una. Apoi iar m-am oprit. Ceva nu era normal. Cum adică să capsezi o foaie total irelevantă, al cărei singur scop este cel informativ, pe un plic? Am desfăcut-o și pe ultima, am scos actele, m-am uitat la ele. Pentru o secundă am fost blond și nu am înțeles de ce aveau găuri în ele. Când m-am dumirit, mi-am pus alte o mie de întrebări: Cum adică au capsat un căcat de hartie pe actele mele? Mamă, dar de ce sunt capsate de jur împrejur? Dar, dacă ar fi lipit-o cu scuipat, nu ar fi stat? Pot să iau o navă Enterprise, să mă întorc în timp, să le spun celor de la HR să menționeze la livrare să nu lase vreun aurolac să capseze hârtia aia pe plic? Există vreun examen pe care îl dai pentru jobul ăsta la firmele de curierat? Oare de la asta vine cuvântul „capsoman”?

Nu m-am putut liniști. Cred că jumătate de oră am stat să mă gândesc cât de handicapat poate fi cineva să capseze de jur împrejur acte? Nu-mi spune că nu avea de unde să știe ce era înăuntru, nu e ca și cum lumea trimite hârtie igienică sau lucruri neimportante prin…, dar nu, nu vreau să dau numele firmei, că nu sunt Fan al firmelor de Courierat. Dar ce poți să pui într-un plic și să trimiți cuiva capsat, fără a altera continutul? Chiar și dacă pui hârtie igienică, mai poate fi folosită la destinație, dacă are găuri? Sau te murdărești?… Am luat aceste gânduri, pe cele mai multe le-am scris exact în forma asta, și am făcut o sesizare. Probabil se va amuza cineva de la Service Center-ul lor (dacă era diploma ta de BAC în plic, nu mai râdeai, nebunule…).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: