Taylors of Harrogate – Green Tea Earl Grey, 20 pliculețeContinuând cu producătorul de săptămâna trecută, încercăm un Earl Grey (impropriu spus) din ceai verde. Menționez de la început că originea frunzelor este Africa. La deschiderea cutiei 2 pliculețe erau puse invers, ceea ce mă face să cred că sunt puse manual în cutie.
Mențiunile despre ambalaj și gramaj sunt aceleași ca la Earl Grey din ceai negru. Dar, spre deosebire de ceaiul negru, cel verde capătă un gust neplăcut la o infuzie mai îndelungată, de aceea timpul de infuzie este de doar 2 minute în medie. Aici producătorul ne indică 1-2 minute.

Aroma

Pliculețul are un miros mai deschis, mai puțin profund decât varianta cu ceai negru, puțin mai fresh, iar odată ce turnăm apa este total diferit: ceapă fiartă 😅😅. Pentru consumatorii de ceai verde, e un miros obișnuit.

Gustul

Nu sunt mare consumator al ceaiului verde. Aici se simte același gust sec specific, iar bergamotul îl acrește puțin. Pare a fi ceai verde cu puțină lămâie. Nu vreau să spun lucruri negative despre ceai. Gusturile nu se discută, unii preferă negru, alții alb, alții verde. Are un gust predictibil, totuși. Pot doar spune că nu știu acum ce o să fac cu 19 plicuri de ceai verde. 😄 Glumesc, o să mai fac o degustare, să mă conving, mereu fac asta. Deci, în condițiile astea, ce fac cu 18 pliculețe de ceai verde? 😂

Culoarea

Este un galben frumos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: