Deepak Chandran

De multe ori oamenii nu înțeleg puterea de a merge mai departe în viață. Mi-am pierdut mama într-un mod bizar când aveam 9 ani, toată lumea s-a uitat spre tata spunând că ceva e putred la mijloc.

Eu personal nu l-am întrebat pe tata ce s-a întâmplat, rușinea, durerea, ura din partea tuturor erau prea multe de suportat. Apoi tata a căzut în alte râpe ale alcoolismului, s-a recăsătorit cu cineva cu care se certa, se bătea și se tachina zilnic.

Cu o zi înainte de Evaluarea Națională la Fizică, tatăl meu s-a certat cu mama vitregă, m-a trezit la ora 1:00 a.m. și mi-a zis „Tu mergi unde merg și eu”, eu eram gen, man „Eu nu vreau să merg nicăieri”. Toate cărțile mele fuseseră lăsate acasă, am mers peste 1 km prin întuneric, am așteptat un mijloc de transport în comun până pe la 5:30 a.m., în care mi s-a plâns despre viața lui (să asculți pe cineva plângându-se de viața personală, când ai 16 ani, e nașpa).

Am mers la o „cabană”, un fel de motel, am făcut un duș, l-am rugat să se calmeze, m-am întors acasă la mama vitregă și am luat permisul de intrare în sală. Ea a țipat la mine, și mama ei a țipat la mine și câteva din rudele ei (aveau tot dreptul sa facă asta, tata chiar era belea). Am intrat la examen pe stomacul gol, aproape am leșinat la final, am mers acasă la prietenul meu Rafeeq și am mâncat la prânz.

Seara am fost la tata, nu era în toate mințile, oamenii de la cabană cereau bani, a fost o mizerie. Am scos 70% la examen, am început sa dau interviuri pentru joburi de BPO și am tulit-o cu prima ocazie. M-am întreținut singur în facultate, lucram schimburi de noapte ignorând rahaturile care mi se întâmplau în viață. Am fost ajutat de o grămadă de oameni, care mi-au cumpărat haine, mi-au plătit taxele de școlarizare, mi-au împrumutat bani și care întotdeauna mi-au spus că într-o zi voi reuși.

Dacă te naști într-o situație dificilă, nu e vina ta, ignoră și ține ochii închiși, oameni buni sunt peste tot. O să ieși din rahat, atât timp cât ții ochii închiși și vâslești cu putere. Fugi departe din locurile care îți fac rău, ignoră oamenii toxici, ai încredere în lume, e plină de oameni mișto și ultima și cea mai importantă „Asumă-ți” cine ești și cine vrei să fii. #lumeanueunlocrau

Deepak Chandran este un IT-ist indian, care locuiește în Singapore, fiind cunoscut pentru show-urile de Stand-up. A câștigat diverse competiții de umor, activând pe 3 continente. Ceva mai puțin cunoscut este cine era el înainte. Într-o postare pe facebook din 06.06.2020 acesta a scris cele de mai sus (am tradus postarea din limba engleză, vorba vine, hindo-engleză… 😅).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: