De ce nu am un job bun?

Întrebarea e greșită din start. Pentru a înțelege de ce nu ești angajat sau nu ai o slujbă promițătoare, trebuie să te întrebi: Eu m-aș angaja?

Trebuie să știi să faci lucruri, să ai niște abilități folositoare. Nu, a duce gunoiul nu e o abilitate, decât dacă ai permis de conducere pentru mașina de gunoi și nu te deranjează mirosul. Faptul că schimbi becul sau o țeavă de scurgere la chiuveta din bucătărie nu te face instalator. Nici bunătatea sufletului tău, altruismul, empatia și dragostea față de copii nu sunt abilități pe care le poți trece în CV.

Dacă duci o floare persoanei iubite de fiecare dată când se postează Saptamanala, nu are nicio importanță. Cine ești tu pe dinăuntru nu contează decât pentru tine. Pentru toți ceilalți contează doar ce job ai, ce știi să faci și ce acțiuni iei.

Dacă nu faci nimic, nu ai cu ce să greșești, de aceea cei mai mulți doar critică. E ușor să privești de la distanță cum altcineva muncește, iar tu doar să îi reproșezi ce a greșit. Întotdeauna oamenii care nu fac nimic te vor descuraja. Invidia, lenea și prostia sunt calități ale fiecăruia dintre noi, important e să fim prea ocupați pentru ele.

Nu te aștepta niciodată să ți se întâmple pur și simplu ceva bun, soarta și destinul (expresia unui prieten 😝) de obicei nu funcționează așa. E ca și cum mi-ai spune că ai nevoie de bani pentru o operație, iar eu ți-aș răspunde că mă voi ruga pentru tine. Mulțumesc frumos! Dumnezeu fie și cu tine, dar totuși nu văd ajutorul.

Indiferent de jobul pe care îl vrei, trebuie mereu să știi cerințele, și să te întrebi, dacă tu le poți îndeplini. Dacă ceea ce știi acum nu acoperă cerințele locului de muncă, nu zice nimeni că nu ar trebui să aplici, dar să nu fii dezamăgit, dacă nu ți se va trimite nicio ofertă. Experiența se câștigă la locul de munca, dar abilitățile importante iau ani de pregătire. Oamenii renunță pentru că le ia prea mult timp să vadă rezultatele – Horia Sârghi (aka Zaiafet). Ce nu vede majoritatea e că rezultatele sunt, de fapt, fix încercările de a te specializa. Odată ce ai dobândit niște abilități, mental ești conștient de ele și de valoarea ta. Nu trebuie să te judeci prea rău, și nici să ai niște standarde prea ridicate, dar, când poți oferi abilitățile cerute de job, cu siguranță vei merge la interviu mult mai încrezător, iar asta se va vedea și în ochii angajatorului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: