Uneori, când citești o carte, preferi să o faci întins pe canapea, și la o oră la care plantele nu mai fac fotosinteza. Atunci nu vrei nici să stai sub lumina farului de la lustra cu 3 becuri din tavan, nici cu lampa aprinsă, care nu bate niciodată în poziția în care stai. Uneori becul lămpii are și o lumină fierbinte, care îndoaie paginile. Dar ce faci, dacă ai rămas fără curent și soția nu îți dă voie să aprinzi lumânările de la nuntă? Dar ce faci, dacă nu ai canapea, și ai doar pat? Dar, dacă ajungi undeva unde nu există curent electric? Sau, dacă te răpesc extratereștrii, și fix atunci ai chef să citești o carte? Atâtea întrebări fără răspuns…
Pentru toate astea există o singură soluție: Bookmark Light.

Căutând o lampă pentru a putea citi fără să îmi orbesc consoarta cu nocturna din tavan, am dat peste acest semn de carte.
Bookmark Light este un produs japonez patentat de Kyouei Design în 2016. Fabricat dintr-o folie subțire de film, pe care au fost printate nanoparticule de cerneală conductoare, semnul de carte are un design minimalist și modern. La un capăt al lui este elegant montat un led de 3V, cu un consum de 0.02A și cu un necesar de putere de 0.1W. Funcționează perfect cu o baterie tip buton CR2032. Pe partea opusă a filmului, în locul unde vine bateria, este lipit un magnet, care o ține pe loc, și mai există încă un magnet pentru partea care se îndoaie pentru pozitivul bateriei. Nu este fizică cuantică, asta e clar, dar designul și ideea sunt atât de simple și practice încât dispozitivul a primit o mențiune în 2017 de la German Design și a apărut în expoziția BMW i3 & i8 concept exhibition.

În condiții de întuneric, cu vizibilitate umană nulă, dispozitivul pare să lumineze o suprafață de pagină. Construit pentru a fi agățat între paginile cărții, nu dezamăgește, dar cu siguranță o altă lampă de carte cu clește sau cu ecran ar lumina mai tare.

Totuși, comoditatea de a folosi semnul de carte pentru a lumina exact cartea pe care o citești este demnă de o mențiune. Ținând-o deasupra cărții am obținut chiar o iluminare satisfăcătoare, care își merită banii.

Pentru prezența acestui gadget și în Românica, trebuie să mulțumim celor de la Workshop Brothers It, care este singurul distribuitor local, din câte am văzut eu. 🤔

Lasă un răspuns