Twinings, Lady Grey Tea – 25 pliculețe, light

Twinings pune preț pe detalii care au importanță: plic din filtru de hârtie pliat, nu lipit, ață înnodată, nu capsată sau lipită. Ambalajul individual este din hârtie simplă, neplastifiată. Dar în același timp face greșeli de informare: timpul de infuzie menționat pe cutie este de 2-5 minute, iar cel de pe pliculeț este de 3-4. Deși, în general, regula de bază pentru orice tip de infuzie este de 2-5 minute, aveam pretenții…

Lady Grey este un derivat al Earl Grey, o marcă înregistrată a, fix, celor de la Twinings, apărută în anii 1990, relativ recent. Contrar cum ar părea denumirea, dar și aroma, LG nu a fost destinat sexului slab, ci pieței nordice, care s-ar fi plâns că Earl Grey are un gust prea puternic (bunch of sissies)… Așa cum zice Wikipedia, cutia ne confirmă că LG se obține din ceai negru, arome citrice (bergamotul – 2%), coajă de portocală (3%) și de lămâie (3%).

Aroma

Cutia nu dezvăluie nicio aromă, miroase efectiv a carton, iar pliculețul ascunde încă potențialul interior. Abia după turnarea apei fierbinți suntem învăluiți de o aromă de portocală proaspătă cu o tentă crudă de lămâie. Dacă stă mai mult pliculețul în apă, nu se aromatizează mai mult, ci dimpotrivă. 3-4 minute sunt suficiente.

Gustul

Are un gust plăcut, dar nu excepțional. Aroma promite mai mult decât primești la gust. Cred ca un cubuleț de zahăr ar potența mai mult trăsăturile portocalei (dar personal nu sunt adeptul zahărului sau al lucrurilor îndulcite).

Culoarea

E un oranj, care nu se închide prea mult, dar asta și pentru că 8% din pliculeț nu este ceai.

Concluzia: este un ceai foarte plăcut, aromat, de fructe, pe care greu l-aș putea numi derivat al Earl Grey.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: