Twinings, Earl Grey Tea – 25 pliculețe, light

Să trecem și la nume mai grele. Twinings este o firmă cu renume în industria ceaiului, fiind considerată a fi pe primul loc mondial. Istoria ei începe în 1706 cu Thomas Twining, ca o firmă de familie, sfârșindu-se în 1964, când aceasta este achiziționată de Associated British Foods. Din punct de vedere etic transparența acestei subsidiare a ABF este de lăudat, având în vedere scandalurile asociate companiei mamă: poluare ridicată, deforestări ilegale, sclavismul muncitorilor de pe plantații etc.
Nota: Twinings, deși își flutura pe cutii rețeta unică din secolul 19, are foarte multe sortimente, și schimbă chiar destul de des furnizorii. Pentru comparație este bine să știm denumirea precisă a produsului, sortimentul, dacă e vrac sau la pliculeț etc.

După deschiderea cutiei găsim 25 de plicuri(generos) înfoliate individual în hârtie. Se simte ceva miros de bergamot în cutie, iar o surpriză plăcută sunt filtrele de hârtie, care  sunt frumos legate și împăturite, fără plastice, capse mici sau diverse lipituri.

Aroma

Pliculețele miros bine, după 3 minute și apa este destul de aromată, după 5 minute aproape își pierde mirosul de bergamot. Ca de obicei, plicurile dreptunghiulare conțin ceai mărunțit, care elimină foarte repede aromele și uleiurile în apă.

Gustul

Este un ceai negru light, asa cum se observa și pe pachet: 2 picături din 5, și bergamotul se simte discret. Eu prefer să îl las mai aproape de 5 minute, pentru că vreau să simt și tăria frunzelor de ceai, dar 3 minute sunt suficiente. Pentru că e atât de light, se apropie foarte mult de English Breakfast și l-aș recomanda cu puțin lapte, eventual cu un cubuleț de zahăr sau foarte puțină miere, deși nu e necesar; ceaiul fiert până la 3-4 minute are o anumită dulceață proprie, care nu s-ar mai simți. În concluzie, e un ceai plăcut, simplu, lejer, care se găsește ușor, nu promite marea cu sarea prin prețul său, dar oferă o calitate decentă. Pe viitor vom urmări brandul, pentru că are o paletă de invidiat de tipuri de ceai, care din pacate nu prea se găsește în România, tocmai din lipsa consumatorilor.

Culoarea

La fel ca trăsăturile descrise până acum: decentă. E un rose, care, dacă stă în cană mai mult de 20 de minute, o va păta. Curios, cu ceainicul nu am avut problema asta. 🤔

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: