Lord Nelson, Earl Grey – 20 pliculețe

Ceaiul Lord Nelson vine într-un ambalaj simplu, asemănător cu Lipton, pentru producție mare. Pliculețele sunt dintr-un material textil, nu hârtie. La deschiderea cutiei se păstrează impresia încă de la achiziție, de pe raftul Lidl, aceea că este un ceai ieftin. Pliculețele conțin doar 1,7 g în loc de 2 g, ca la majoritatea producătorilor de ceai.

Aroma

Înăuntrul cutiei este un miros de carton și praf. Probabil aroma de praf este mirosul materialului textil din care sunt făcute pliculețele sau chiar mirosul ceaiului. Oricum ar fi, nici pliculețele individual nu miros a ceai negru, cât despre bergamot nu mai vorbim. Când adăugăm apa, iese un miros plăcut de ceai, care dispare rapid, asta probabil din cauza faptului că ceaiul este foarte mărunțit, și uleiurile aromatice ies din el instantaneu. De obicei ceaiul la pliculeț vine mărunțit, însă mă așteptam ca fiind piramidale frunza să fie în formă rulată, pe care o găsim la ceaiul vărsat sau loose leaf.

Gust

Gustul este de ceai, dar foarte șters. Atât gustul, cât și aroma sunt mai puternice fiind scoase din plic și ceaiul fiert separat în infuzor. Cu toate astea ceaiul este de o calitate îndoielnică, iar zgârcenia la gramaj cu 0,3 g joacă și ea un rol. Pentru un gust mai pregnant, așa cum este de la orice ceai negru, trebuie lăsat mai mult timp pliculețul înăuntru. Aici recomand ca pliculețul să fie lăsat timpul maxim recomandat de 5 minute. Iar pentru a compensa potența acestui ceai, cât măcar să merite băut, se pot adăuga 2 pliculețe la 300 de ml de apă, timp de 3 minute. Așa se poate savura măcar un ceylon ok cu o tentă de ceva, să spunem că e bergamot. 🤔

Culoare

Nu e cel mai negru ceai băut vreodată, dar colorează apa destul de repede, pentru că este mărunțit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: